Onderwijs & Kwaliteit

Doelen en resultaten

Het doelgericht werken aan kwalitatief hoogstaand onderwijs, passend bij de onderwijsvisies van de scholen en bij de strategische koers van de scholengroep, kreeg ook in 2023 veel aandacht. We richtten ons met name op het cyclisch werken aan onderwijskwaliteit, en de manieren en momenten waarop we de verschillende aspecten van onze onderwijskwaliteit in beeld brengen. Ook gingen we aan de slag met het breder beleggen van de vragen die horen bij het zicht houden op de onderwijskwaliteit. Niet alleen bij het College van Bestuur, de directies en de stafmedewerkers Onderwijs & Kwaliteit, maar vooral ook bij het onderwijzend personeel. We namen de plannen in ons eigen kwaliteitsbeleid en de aanbevelingen in de verslagen van de onderzoeken naar de kwaliteit van het bestuur alsmede een deel van onze locaties ter harte, en stelden onszelf de volgende doelen: 

  • We verbeteren ons inzicht en overzicht in de data waarmee we werken in onze cyclus, zodat we goede sturingsinformatie hebben om het gesprek met de leerling en de docententeams te voeren. We zorgen er minimaal voor dat we op team-, jaarlaag- en sectieniveau op het juiste moment over de juiste gegevens beschikken als het gaat over leerlingprestaties en de kwaliteit van onze lessen op school- en teamniveau. De eerder vastgestelde kwaliteitskalender kan hierbij als basis dienen.
  • We versterken onze kwaliteitscultuur (op niveau van teams, secties en individuele medewerkers) door het meer cyclisch denken binnen de scholen te ontwikkelen. Het bovenschoolse expertteam kwaliteitszorg wordt hierin getraind en draagt deze kennis vervolgens over binnen de scholen. Dit team is ook betrokken bij de ouder- en leerlingtevredenheidsonderzoeken. Samen met de schoolleiding zorgen zij ervoor dat de uitkomsten hiervan op een goede manier binnen de school geborgd wordt.
  • De schoolleidingen ontwikkelen zich waar nodig in het stellen van meer concrete doelen op schoolniveau, zodat we weten wanneer we ons doel bereikt hebben en tevreden mogen zijn. Hierbij worden zij ondersteund door de adviseur onderwijs en kwaliteit. In schooljaar 2023-2024 resulteert dit in meer concrete doelen in de schooljaarplannen.
  • We versterken de kennisdeling binnen de scholen op het gebied van een aantal onderwijskundige thema’s, waaronder de brede onderbouw en de basisvaardigheden. Kennisdeling kwam ook nadrukkelijk aan bod op de strategie-dag in oktober 2023.

Het volgende overzicht geeft een beeld van de doelen/aandachtsgebieden en de resultaten die behaald zijn in 2023.

AANDACHTSGEBIEDREDENRESULTAAT/ZELFREFLECTIE
Inzicht en overzicht t.a.v. dataEr zijn veel data beschikbaar, maar die worden nog niet altijd adequaat gebruikt, zeker niet als sturingsinformatie. Daarin verbetering aanbrengen helpt ons grip te krijgen op de onderwijskwaliteit.Data-analyse tool Cum Laude is aangeschaft en gebruikt voor o.a. de verantwoordingsrapportages van de scholen naar het College van Bestuur. Het bovenschools expertteam kwaliteitszorg is in 2023 getraind in het werken met Cum Laude en heeft aan de hand daarvan sturingsinformatie verzameld op basis van vragen van de schooldirecties. Dit gebeurde nog veel ad hoc en de structurele inzet van deze mogelijkheden vraagt nog aandacht.
Kwaliteitscultuur, cyclisch denken Het nadenken over onderwijsontwikkeling in termen van plan-do-check-act en de plannen koppelen aan de onderwijsvisie en overkoepelende doelstellingen van de school en van de scholengroep, is nodig om onze ambities daadwerkelijk te realiseren. Het instellen van het bovenschools expertteam kwaliteitszorg helpt ons het cyclisch denken breder te beleggen binnen de scholen. De collega’s in dit team gebruikten 2023 om vertrouwd te raken met hun rol en te oefenen met het stimuleren van kwaliteitsbewustzijn onder hun collega's. Het persoonlijke karakter van dit proces zorgde ervoor dat dit soepel verliep. Wanneer zij nog sterker in positie kunnen worden gebracht binnen hun eigen school, zal dit nog verder zijn vruchten afwerpen.
Concrete doelen Het formuleren van concrete doelen bij onze onderwijsvisie(s) en ambities, is nodig om de vertaalslag te kunnen maken naar activiteiten die nodig zijn om dat doel te bereiken. Wanneer de schoolleidingen daarin vaardiger worden, kunnen zij hun onderwijskundig leiderschap inzetten om dat verder binnen de school te verspreiden. De adviseur onderwijs en kwaliteit is op alle scholen met de directie c.q. managementteams in gesprek geweest over hoe zij hun ambities concreter kunnen formuleren, teneinde ook makkelijker te kunnen bepalen wanneer zij tevreden zijn. Dit heeft geresulteerd in concretere doelen in de schooljaarplannen en nieuwe schoolplannen. De managementteams van de scholen moeten zich bewust blijven van het belang hiervan en hier invulling aan blijven geven.
Kennisdeling Onder het motto ‘Samen Sterk’ staat binnen Scholengroep LingeRijn centraal dat we samen verder komen dan alleen. Hierbij hoort op zijn minst dat we onze kennis op onderwijskundig vlak met elkaar delen. Omdat dit in de waan van de dag niet vanzelf gaat, vinden we het belangrijk daar ondersteuning bij te bieden. Kennisdeling blijkt een zeer precair proces, dat het beste werkt wanneer de één op een bepaald moment om informatie verlegen zit, en de ander deze precies op datzelfde moment kan bieden. Kennisdeling op vooraf vastgestelde thema's valt daarom minder goed te sturen dan verwacht. De manier waarop kennisdeling gestimuleerd werd op de medewerkers-/strategiedag, bleek desalniettemin succesvol.

Inspectie 

T.a.v. de oordelen van de inspectie over de basiskwaliteit van ons onderwijs, hebben wij ons voor 2023 een drietal doelen gesteld:

DOELRESULTAAT EN BEVINDINGEN
OBC Huissen werkt toe naar een voldoende oordeel van de inspectie.N.a.v. het bezoek van de inspectie aan OBC Huissen in februari 2023 is het oordeel bijgesteld van ‘zeer zwak’ naar ‘onvoldoende’. Hierbij werden met name de inspanningen die geleverd zijn op het terrein van veiligheid en de kwaliteitscultuur gewaardeerd. Voor een voldoende oordeel is het noodzakelijk dat de kwaliteit van de lessen nog verder toeneemt, en dat zichtbaar wordt dat de school vanuit een duidelijke onderwijsvisie te werk gaat. Aan het einde van schooljaar 2023-2024 komt de inspectie opnieuw op bezoek in Huissen.
De Lammerts van Bueren school werkt toe naar een oordeel goed. N.a.v. onze uitnodiging en haar bezoek aan de Dr. Lammerts van Buerenschool in juni 2023, heeft de inspectie de kwaliteit van het onderwijs aldaar beoordeel als ‘goed’. De inspectie waardeert de onderzoekende houding van het team, dat zichtbaar maakt dat het gericht is op continu verbeteren. Specifiek werden het pedagogisch-didactisch handelen, de kwaliteit van de lessen en de manier waarop de school de leerlingen voorbereidt op het vervolgonderwijs, geprezen.
OBC Bemmel, OBC Elst en HPC Zetten houden hun voldoende oordeel vast. OBC Elst en HPC Zetten zijn in 2023 niet bezocht door de inspectie. Bij OBC Bemmel heeft de inspectie een themaonderzoek naar de schoolexaminering en de kwaliteit van de afname uitgevoerd. Hierbij is een aantal tekortkomingen geconstateerd, die door de school hersteld zijn voordat het conceptrapport werd omgezet naar een definitief rapport. Naar aanleiding hiervan zijn de procedures t.a.v. de samenstelling van het programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) en de examenreglementen onder de loep genomen.

Collegiale visitaties

Wij werken al een aantal jaren met interne audits. Collega’s van andere (vo-)scholen binnen onze scholengroep bezoeken dan één van de andere scholen en beoordelen de school aan de hand van het waarderingskader van de inspectie én de ontwikkelvraag van de betreffende school. In 2023 hebben we deze werkwijze doorontwikkeld tot een systeem van collegiale visitaties. Hierbij werken we sinds schooljaar 2023-2024 ook samen met de vo-scholen van de Christelijke Onderwijs Groep (COG). In deze herijkte systematiek stellen we visitatieteams samen bestaande uit collega’s van 9 vo-scholen, is de zelfwaardering die een school voorafgaand aan het bezoek door het visitatieteam uitvoert uitgebreid en trekken de ontvangende school en de voorzitter van het visitatieteam in het voortraject nadrukkelijker samen op. Dit alles bevordert het collegiale karakter van de systematiek. In het kader van deze wijzigingen heeft in het najaar van 2023 ook een hernieuwde scholing voor leden van een visitatieteam plaatsgevonden. Hieraan hebben ook collega’s deelgenomen die nog niet eerder deelnamen aan een collegiale visitatie. 

In 2023 zijn 2 LingeRijn-scholen bezocht in het kader van de collegiale visitaties: OBC Elst en OBC Huissen. In Elst richtte de ontwikkelvraag zich op de zichtbaarheid van de ondersteuningsstructuur in de lessen. Deze visitatie heeft relevante feedback opgeleverd t.a.v. de verhouding tussen de ondersteuning die op deze school ín de les en buiten de lessen om geleverd wordt en t.a.v. de positie van het ondersteuningsteam in de school. In Huissen werd het visitatieteam gevraagd haar observaties te delen t.a.v. het leerbevorderend handelen van de leraren in de lessen. De bevindingen van het visitatieteam vormden een bevestiging van wat de school met behulp van haar eigen reviews en de feedback van de inspectie al op een rij had gezet en gaven handvatten t.a.v. het verder versterken van met name het didactisch handelen.  

Tot slot nemen onze vo-scholen ook deel aan de collegiale visitaties van Samenwerkingsverband De Verbinding. 

Passend onderwijs

Zorgen dat alle leerlingen een passende plaats in het onderwijs kunnen vinden en dat ze daarbij de ondersteuning krijgen die ze eventueel nodig hebben. Dat is het doel van passend en daarmee ook ons onderwijs. 

De ontvangen ondersteuningsmiddelen van het ministerie van OCW worden via een systematiek binnen het samenwerkingsverband beschikbaar gesteld om de collectieve doelen in het ondersteuningsplan te realiseren. In het kader van passend onderwijs werkt onze scholengroep samen met diverse regionale voortgezet onderwijsinstellingen (vo-vso) in regio Arnhem, Betuwe en Veluwe in Samenwerkingsverband 'De Verbinding'. Het Dorenweerd College maakte ook al deel uit van dit samenwerkingsverband, door de fusie is hier dus geen wijziging in gekomen. De Dr. Lammerts van Buerenschool maakt onderdeel uit van Samenwerkingsverband PassendWijs. 

In 2020 is binnen het Samenwerkingsverband passend onderwijs gekozen voor opting-out. Vanaf dat moment worden de leerwegondersteunende gelden (LWOO) in tegenstelling tot de daaraan voorafgaande jaren, door het samenwerkingsverband ontvangen en via een verdeelsleutel over de bij het samenwerkingsverband aangesloten scholen verdeeld. In totaal heeft de scholengroep vanuit het de samenwerkingsverbanden in 2023 € 3.002.504 aan middelen ontvangen. 

Met ingang van kalenderjaar 2022 vraagt het SWV ‘De Verbinding’ een beknopte verantwoording over de door onze vo-scholen ingezette middelen. Dit betreft een verantwoording op doelen en de bereikte resultaten. Het gezamenlijke voor al onze scholen gestelde doel is: ‘Kinderen met een achterstand zien te behouden voor het regulier onderwijs en er voor zorgen dat zij met een diploma het regulier vo kunnen afsluiten’. In nauw overleg tussen schoolleiding, docentteam, zorgadvies team en consultatie van de ouder(s)/verzorger(s) wordt waar dat nodig is een persoonlijke ontwikkelingsplan perspectief (OPP) voor de leerlingen opgesteld. In dit plan worden de ontwikkeldoelen vastgesteld. Tijdens evaluatie momenten wordt de voortgang van de leerling besproken en het OPP waar nodig bijgesteld. Daarnaast hebben alle scholen binnen de scholengroep een eigen school ontwikkelplan (SOP). Dit is plan is in samenwerking met het samenwerkingsverband de 'Verbinding' ontwikkeld en heeft instemming van de MR verkregen. In dit plan staat vermeld welke vormen van ondersteuning de school kan bieden. 

Vanaf begin 2024 wordt een collega vanuit de bovenschoolse geleding voor 0,5 fte ingezet als ‘regisseur passend onderwijs’ voor de gehele scholengroep. 

De middelen van het Samenwerkingsverband PassendWijs zijn door onze po-school ingezet voor lichte- en zware ondersteuning. De gelden voor lichte ondersteuning zijn ingezet voor facilitering van de IB-er, de onderwijsassistente en de leerkracht van de plusgroep. De gelden voor zware ondersteuning zijn naast de bekostiging van de orthopedagoge en dyslexiebehandelaars, ingezet via Kindkans, een digitaal systeem waarmee aanvragen voor extra ondersteuning, arrangementen en/of materialen en de aanvragen voor een toelaatbaarheidsverklaring (TLV) voor speciaal basisonderwijs (SBO) ingediend worden bij het samenwerkingsverband.

Nationaal programma onderwijs

De ontvangen NPO-gelden worden verspreid gedurende de schooljaren 2023-2024 en 2024-2025 binnen de scholengroep ingezet. Deze keuze is gebaseerd op drie overwegingen, te weten:

  • We hebben geconstateerd dat de Corona-effecten nog langer dan enkel in schooljaar 2022-2023 bij leerlingen zichtbaar waren en daarmee extra middelen noodzakelijk waren.
  • We hebben voorzien dat, gezien het mogelijke lerarentekort, het geen realistisch scenario was om alle te ontvangen gelden van schooljaar 2022-2023 ook daadwerkelijk in dat schooljaar in te zetten.
  • We hebben de lijn gevolgd om met een deel van de NPO-gelden de extra ondersteunings- en begeleidingsbehoefte van leerlingen te financieren. Middelen die normaal gesproken op reguliere basis via de samenwerkingsverbanden aan ons toe zouden komen, maar vanaf 2023 door tekorten van het samenwerkingsverband een dalende lijn vertonen.

Alle scholen binnen de scholengroep hebben een schoolscan uitgevoerd binnen hun school om in beeld te krijgen waar de problemen en knelpunten liggen. Op basis daarvan is door de schooldirectie gekozen welke interventies uit de beschikbare ‘menukaart’ worden ingezet. Er zijn geen NPO-middelen bovenschools ingezet.

Bij een enkele school is dit gedaan samen met alle leerkrachten. De gekozen interventies zijn benoemd in een schoolprogramma NPO, dat ter instemming is voorgelegd aan de betreffende medezeggenschapsraden. Alle decentrale medezeggenschapsraden hebben ingestemd met de schoolprogramma's.

Hieronder een overzicht van de interventies uit de menukaart en de bedragen die binnen de scholengroep per interventie over 2023 zijn ingezet. In totaal is er aan NPO-gelden in 2023 

€ 2.668.808 ontvangen, inclusief aanvullende gelden voor VBO en achterstand. € 2.252.064 hiervan is in 2023 ingezet en € 416.714 is middels winstbestemming toegevoegd aan de bestemmingsreserve.  

INTERVENTIESBESTEDING IN € IN 2023
A. Meer onderwijs om bij groepen leerlingen kennis en vaardigheden bij te spijkeren€ 799.928
B. Effectievere inzet van onderwijs om kennis en vaardigheden bij te spijkeren € 438.119
C. Sociaal-emotionele en fysieke ontwikkeling van leerlingen € 80.427
D. Ontwikkeling van de executieve functies van leerlingen € 372.299
E. (Extra) inzet van personeel en ondersteuning € 408.916
F. Faciliteren en randvoorwaarden: activiteiten die Randvoorwaardelijk/ ondersteunend zijn voor interventies (A-E), ouderbetrokkenheid en digitale technologie € 152.375
G. Overige: dotaties voorzieningen/bestemmingsreserve NPO € 416.744
Totaal € 2.667.808

Voor 8,14% van de middelen is personeel (niet in loondienst) ingezet en er zijn examentrainingen uitgevoerd door een externe organisatie. De keuze voor externe personeelsinzet is gemaakt om enerzijds geen langdurige verplichtingen aan te gaan vanwege het incidentele karakter en anderzijds vanwege de krapte op de arbeidsmarkt. Daarnaast vinden de examentrainingen voornamelijk in het weekend plaats, wat het weer lastig maakt om dit met het eigen personeel te organiseren.

Aan de scholen binnen de scholengroep is gevraagd om resultaten door te geven die gemeld kunnen worden met het schoolprogramma/inzet van NPO-middelen. De volgende resultaten zijn binnen de dagelijkse onderwijsorganisatie zichtbaar geweest:

  • De inzet van de interventies leidde tot betere toerusting om in te spelen op de ondersteuningsbehoeften van leerlingen, zowel op het gebied van leren als sociaal emotioneel.
  • Er is lesuitval voorkomen.
  • Docenten zijn geschoold in het begeleiden en coachen van leerlingen.
  • Leerlingen konden op individuele basis of in kleine groepen worden geholpen om executieve vaardigheden te ontwikkelen.
  • Leerlingen hebben extra ondersteuning gekregen hetgeen tot betere toets resultaten heeft geleid.
Gegevens komen van Scholen op de Kaart (zie website)

Sociale veiligheid

In de tevredenheidsonderzoeken die wij in het voorjaar van 2023 hebben afgenomen, zijn vragen opgenomen over de sociale veiligheid op onze vo-scholen. Op onze po-school wordt de sociale veiligheid en de beleving daarvan door de leerlingen in kaart gebracht m.b.v. het onderzoeksinstrument behorende bij het Kanjer Volg- en Adviessysteem (KANVAS). Op deze manier verkrijgen wij een beeld van het welbevinden van de leerlingen, de ervaren sociale en fysieke veiligheid en de eventuele aantasting van de sociale en fysieke veiligheid.

Uit deze onderzoeken blijkt dat het met het welbevinden en de ervaren sociale en fysieke veiligheid van onze leerlingen voldoende tot goed is gesteld. Leerlingen geven daarbij aan dat ze het naar hun zin hebben op school, dat ze zich veilig voelen en dat ze tevreden zijn over wat de school doet tegen pesten. Bij OBC Huissen en (in mindere mate bij) HPC Zetten hebben de uitkomsten van deze onderzoeken desalniettemin aanwijzingen opgeleverd voor benodigde verbeteringen. Hieraan is hard gewerkt in de integrale aanpak van de veiligheid op de school, bijvoorbeeld met de inzet van het project Veiligheid In en Om de School (VIOS) in samenwerking met de partners in de omgeving, de inzet van de WIJ-school en InDifferent. 

Ook op onze po-school blijken de leerlingen het naar hun zin te hebben en voelen ze zich veilig. De inzet van de Kanjertraining speelt daarbij een grote rol en daarnaast het aansluiten bij initiatieven als Paarse Vrijdag en het bespreekbaar maken van de vragen die bij kinderen opkomen in relatie tot bijvoorbeeld de groep Oekraïense kinderen op school.

Toesting en examinering

In lijn met de in 2021 gewijzigde wetgeving, is op elk van onze vo-scholen een examencommissie benoemd en actief. In 2023 hebben we vastgelegd dat we willen inzetten op het verder versterken van de positie van de examencommissies, om hen te ondersteunen en begeleiden bij het uitvoeren van hun verantwoordelijkheid voor de borging van de kwaliteit van de examinering. Daartoe werd in 2023 een start gemaakt met het formuleren van bovenschoolse uitgangspunten voor het werk en de bemensing van de examencommissies, en voor de begeleiding die geboden moet worden. Daarnaast hebben we aandacht voor de kracht van het collegiale karakter van de examencommissies. Hieraan geven we vorm door toe te werken naar examencommissies waarvan uitsluitend onderwijzend personeel deel uitmaakt, waarbij de opleidingen die in de school aangeboden worden, goed vertegenwoordigd zijn. Dit alles krijgt een vervolg in 2024. Daarbij onderzoeken we in elk geval de mogelijkheden om commissieleden samen op te leiden (bv. tot toetsexpert), jaarplannen en evaluaties met elkaar uit te wisselen, via intervisie van en met elkaar te leren en te investeren in de facilitering van deze collega’s.

Inhoudelijk hebben de examencommissies de afgelopen jaren gewerkt aan het verstevigen van het afsluitend karakter van de PTA’s Dit heeft geresulteerd in compactere PTA’s die in totaal ook een kortere tijdsduur beslaan (startend in de laatste toetsweek van het voorexamenjaar). Op een deel van de scholen krijgt deze impuls in de komende jaren nog een verdere impuls. Daarnaast biedt de nieuwe strategische koers, die begin 2024 is vastgesteld, aanleiding om de focus te verleggen naar het schooleigen karakter van het PTA, waarin als gevolg van de nadruk op persoonsvorming en socialisatie ook lesstof aan bod komt die geen onderdeel uitmaakt van de wettelijk vastgelegde eindtermen/domeinen.  

Toekomstige ontwikkelingen

Voor de jaren 2024 en 2025 staat het doorontwikkelen van het kwaliteitsbewustzijn, het cyclisch denken en het gestructureerd in kaart brengen van de kwaliteit van ons onderwijs onverminderd hoog op onze agenda. De aandacht gaat hierbij bovenal uit naar het verder verstevigen van de positie van en de samenwerking tussen de leden van het bovenschools expertteam kwaliteitszorg. We werken toe naar nog duidelijkere afspraken over de kwaliteitsrapportages als onderdeel van de planning & controlcyclus en van de structurele kwaliteitszorg op de scholen. Concreet betekent dit een actualisatie/doorontwikkeling van het kwaliteitsbeleidsplan en de kwaliteitskalender. Dit moet leiden tot een early warning systeem voor de belangrijkste kwaliteitsindicatoren.

Daarnaast biedt de nieuwe strategische koers (zie ook hoofdstuk 1 Scholengroep LingeRijn – Nieuw koers 2024-2028), aanleiding om een aantal onderwijskundige ontwikkelingen die we graag willen stimuleren, stevig neer te zetten. Zo zijn wij van plan om gedoseerd toe te werken naar een kernachtig curriculum dat mede is gebaseerd op onze visie op de basisvaardigheden. Hierdoor creëren we meer ruimte voor de brede persoonsvorming van onze leerlingen. Wij gaan dus gedegen onderzoeken welke manieren er zijn om ons onderwijs anders te organiseren. Dit moet ons ook helpen het oplopende lerarentekort het hoofd te bieden. Daarnaast blijven we ons onverminderd inzetten voor het pedagogisch klimaat van onze scholen, door te investeren in de vaardigheden van onze medewerkers t.a.v. het begeleiden van leerlingen in hun persoonlijke en maatschappelijke ontwikkeling en het bieden van keuzes en extra ondersteuning. 

Tot slot blijven we gericht op het gestructureerd versterken van kennisdeling en verbindingen binnen en buiten de scholengroep en het zichtbaar maken van de resultaten hiervan in het onderwijsproces.

Feiten en cijfers PO-Scholen

Schooljaar 2022-2023 Dr Lammerts van Buerenschool

Schooladvies vo

vmbo-b

vmbo-k

vmbo-t

havo

havo/vwo

vwo

Totaal

Aantal leerlingen

1

5

9

9

4

5

33

% leerlingen met schooladvies

3,0%

15,2%

27,3%

27,3%

12,0%

15,2%

100%

Gemiddelde score LvB DIA eindtoets

In 2023 was de gemiddelde DIA eindtoetsscore 365.7 ten opzichte van de landelijke ondergrens van 361.

Feiten en cijfers vo-scholen

Slagingspercentages

Schooljaar 2022-2023 in percentages %

*NB. Dorenweerd College. Ten tijde van de eindexamens in 2023 was het Dorenweerd College formeel nog geen onderdeel van scholengroep LingeRijn, maar voor de volledigheid worden hier wel de onderwijsresultaten van het Dorenweerd College getoond.

Doorstroomgegevens vo-scholen:

Schooljaar 2022-2023 in percentages %

Doorstroomgegevens brugjaren

Doorstroomgegevens leerjaar 3

Doorstroomgegevens leerjaren 4 en 5

*NB. Dorenweerd College. Ten tijde van de eindexamens in 2023 was het Dorenweerd College formeel nog geen onderdeel van scholengroep LingeRijn, maar voor de volledigheid worden hier wel de onderwijsresultaten van het Dorenweerd College getoond.

Leerlingenaantallen

Schooljaar 2022-2023